Gelresule Foruma Hosgeldiniz... www.gelresule.turkproforum.com

Mutlu Olmanin Tilavet Yolu
 
AnasayfaKapı*SSSAramaKayıt OlGiriş yap
Forum sayfamiza Moderator olmak isteyenler adminle iletisim gecsinler gelresule@hotmail.com dan bize kisa mesajlar yollayabilirsiniz tesekkurler saygilarimla gelresule @dmin
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» cok guzel anlamli soz anlayana
Çarş. Eyl. 04, 2013 11:27 am tarafından Admin Gelresule

» ol der ve olur
Ptsi Mayıs 27, 2013 5:04 am tarafından Admin Gelresule

» Zahmet Buyurdunuz Ya Resulullah
Cuma Ocak 04, 2013 9:51 am tarafından Admin Gelresule

» Yoldan Güzel Geçmek
Cuma Ocak 04, 2013 9:50 am tarafından Admin Gelresule

» Selamün Aleyküm
Çarş. Eyl. 26, 2012 5:13 am tarafından Admin Gelresule

» Abdullah Bin Mes'ûd (Lutfen sonuna Kadar okuyunuz)
Paz Eyl. 02, 2012 1:37 am tarafından Admin Gelresule

» Turk AntiVirus Programi
Perş. Ağus. 23, 2012 10:41 am tarafından fenhas

» Ramazan bayraminiz Mubarek olsun
Perş. Ağus. 23, 2012 10:39 am tarafından fenhas

» Vücudunda tüy yerine tırnak çıkıyor!
Perş. Ağus. 23, 2012 10:38 am tarafından fenhas

» Camiler (siir)
Salı Ağus. 21, 2012 7:13 am tarafından Admin Gelresule

» Uhud (siir)
Salı Ağus. 21, 2012 7:11 am tarafından Admin Gelresule

» Adalet Ve Tevazu
Cuma Ağus. 17, 2012 11:26 pm tarafından Admin Gelresule

» Hz. Adem İle Havva
Cuma Ağus. 17, 2012 11:22 pm tarafından Admin Gelresule

» Kabil Ile Habil
Cuma Ağus. 17, 2012 10:55 pm tarafından fenhas

»  Hz Nuh as Gemisi
Cuma Ağus. 17, 2012 10:55 pm tarafından fenhas

»  Ağızdaki Taşın Hikmeti
Cuma Ağus. 17, 2012 10:54 pm tarafından fenhas

»  Ahsen-ül Kasas
Cuma Ağus. 17, 2012 10:53 pm tarafından fenhas

En iyi yollayıcılar
Admin Gelresule
 
fenhas
 
mustafa.bykara
 
ADISAKLI
 
Terlan
 
dalga fm
 
Kurtar_Yarab
 
Yusufcan_Putkiran
 
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
web siteleri 
Sohbet Alani

Paylaş | 
 

 Siyer İle İlgili Soru ve Cevaplar

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin Gelresule
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 914
Kayıt tarihi : 12/05/10
Yaş : 40

MesajKonu: Siyer İle İlgili Soru ve Cevaplar   Cuma Ağus. 10, 2012 6:26 am

Siyer İle İlgili Soru ve Cevaplar Hakkında Siyer İle İlgili Soru ve Cevaplar Forumacil.com
Soru 1 : Peygamber Efendimiz (sav)’in kendisine vahiy gelmeden önce devamli
olarak sehirden uzaklasip, putlara tapmamanin zevkini çikardigi yer ve
sonunda da kendisine peygamberligin verildigi yani ilk vahyin geldigi dagin
ve magaranin ismi nedir?
Cevap : Nur dagi, Hira magarasi
Soru 2 : Peygamber Efendimiz (sav)’e Hira magarasinda iken gelen ilk vahyin sekli
nasildir?
Cevap : Rüyayi Sadika (Gerçek rüya seklinde)
Soru 3 : Ebu Süfyan, Ebu Cehil ve El-Ehnes isimli üç müsrik gizlice birbirlerinden
habersiz Allah Resulü (sav)’in Kur’an okumasini dinlemeye giderlerdi
Sabaha kadar evin yakininda Kur’an okunusunu dinlerler gün agarmaya
baslayinca da kimseler görmesin diye gizlice ayrilmak istediklerinde
birbirleriyle karsilasirlar ve birbirlerine bir daha gelmemek üzere söz verirlerdi
Ama her üçüde bir önceki gece dinledikleri seyi özlerler, verdikleri sözleri
unutur yine bir sonraki gece gizlice gelirlerdi Bir kez daha söz verip gene
gelirler Kur’an’i Kerim’in bu güzelligini gördükleri halde yinede teslim
olmuyorlardi Iste bu sekilde hosnut olup ta kabul etmeyen, teslim olmayan bu
insanlar ve onlar gibi onlarin bulundugu konuma ne ad verilir?
Cevap : Inadi Küfür
Soru 4 : Islam’i yasamak için yerel iktidarin zulüm rejimlerinden kaçip daha müreffeh bir
hayata kavusmak müslümanca yasamak, Allah (cc)’in kanunlarini ikame etmek,
Ruhun Allah (cc)’in kanunlariyla terbiye edilmesi için ilahi yasam kaygisini
Allah (cc)’in arzinda degisik yerlerde vermek sebebiyle yapilan göçe ne ad verilir?
Cevap : Hicret
Soru 5 : Mekke’de Islam’in istedigi sekilde yasayamayan müslümanlarin, bir davanin
gerçeklesmesi gayesi ile yani insanlarin ve beser sistemlerin degil, Allah (cc)’in
istedigi sekilde yasamak için vatanlarini, evlerini, binitlerini, ailelerini terk
etmeleri hareketine ne ad verilir?
Cevap : Hicret
Soru 6 : Suçlari yalniz Allah (cc)’a inanmak, onun kanunlarina göre yasamayi istemek
olan insanlara Mekke müsrik devleti tarafindan alinan, hiç bir sekilde
müslümanlarla temas edilmeyecek, onlardan kiz alinmayacak, kiz verilmeyecek,
hiç bir sey satin alinmayacak ve satilmayacak gibi kararlarin alinip halka
duyurulmasi için bir afisle Kabe’nin duvarina asilmasi olayina Islam tarihinde
verilen ismi o günkü ve bugünkü adiyla söyleyiniz
Cevap : Haber-üs Sahife, Ambargo
Soru 7 : Peygamber Efendimiz (sav)’in Medine’ye gelisinin yedinci ayinda Rabbimiz
savasa izin verdi Bu izin Hac suresi 39 ve 40ci ayetlerle oldu Bu ayetlerden
sonra Allah Resulü (sav)’in düsman üzerine gönderdigi ilk Islam ordusu ve
ayni zamanda Islam’in ilk seriyyesi olan seriyyenin komutani kimdir?
Cevap : Hz Hamza (ra) dir
Soru 8 : Peygamber Efendimiz (sav)’in hicretinden hemen sonra Medine’de yaptigi
ilk üç is nedir?
Cevap : a-Islam devletinin merkezi olan caminin insaati,
b-Müslümanlarin ekonomik sorunlarini gidermek,
c-Müslümanlarin can emniyetini saglamak
Soru 9 : Iskence yillarinda Ebu Lehep ve karisi Ümmü Cemil müsriklerin iki azili
kisileri idiler Biri emir veriyor digeri uyguluyordu Ebu Lehebin emriyle
Ümmü Cemil dikenleri topluyor ve Allah’in Resulü (sav)’in geçecegi
yollara diziyordu Bu iki zalimin yaptiklari zulümlerden dolayi Kur’an’i
Kerim’de adlarina sure inmis ve bu surede kendilerine Rabbimizin kelamiyla
beddua edilmistir Peygamber Efendimiz (sav)’e ve ashabina zulmeden
bu iki azili müsrikin Tebbet suresinde geçen ahiretteki isimlerini söyleyiniz
Cevap : Hammaletel Hatap
Soru 10: Rasulüllah Efendimiz (sav)’in bir gecede Mekke’den Kudüs’e oradan da
Allah (cc)’a en yakin makam olan Sidret-ül Müntehaya gitmesine ne ad verilir?
Cevap : Isra ve Miraç
Soru 11: Bes vakit namaz ne zaman farz kilindi?
Cevap : Miraçta
Soru 12: Mekke’de teblig imkani kalmayinca Allah Resulü (sav) tebligi Mekke disina
tasimayi düsündü Ilk sefer olarak Taife gitmeyi planladi Çünkü orada
akrabalari vardi ve bundan dolayi tebligin rahat olacagina inaniyordu Ama
orada da Ebu Lehebin emriyle zulmün devam ettigini görünce Peygamber
Efendimiz (sav) küfür ehli hakkinda mukaddes ve tarihi bir söz söylüyordu
Bizlere tecrübe ve düstur olacak bu tarihi söz nedir?
Cevap : “Küfrün hepsi tek millettir”
Soru 13: Peygamber Efendimiz (sav) hicret esnasinda Medine yolunda degil
Mekke’nin güney kismina dogru yola çikip ve üç gün Mekke yakinlarinda bir
magarada kalip sonra hicretlerine (yollarina) devam ettiler Ebu Bekir (ra) ile
kaldiklari bu magaranin ismi nedir?
Cevap : Sevr Magarasi
Soru 14: Peygamber Efendimiz (sav)’in emriyle savasa gidilen ama kendisinin
istirak etmedigi seferlere (savaslara) ne denir?
Cevap : Seriyye

_________________
KENDİNİ HAK İLE MEŞGUL ETMEZSEN,BATIL SENİ İŞGAL EDER
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gelresule.turkproforum.com
 
Siyer İle İlgili Soru ve Cevaplar
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Astral seyahat hakkında...(Soru cevap )

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gelresule Foruma Hosgeldiniz... www.gelresule.turkproforum.com :: Islamda Soru Ve Cevaplar :: Bilmediginiz Soru Ve Yanitlari Burada Paylasabilirsiniz-
Buraya geçin: